تفاوت ورق استیل و گالوانیزه چیست؟ بخش اول

تفاوت ورق استیل و گالوانیزه

تفاوت ورق استیل و گالوانیزه چیست؟ گالوانیزه کردن از جمله فرایندهایی به شمار می‌رود که به کمک فولاد می‌آید تا مقاومت بالایی در برابر خوردگی به آن بدهد. این پوشش گالوانیزه باعث خواهد شد ظاهر محصول حفظ شود و همچنین شاهد عملکرد مطلوب در درازمدت باشیم. البته عملکرد عالی، ظاهر فوق‌العاده و مقاومت در برابر خوردگی بالا از جمله ویژگی‌های کلیدی هستند که در فولاد ضد زنگ مشاهده می‌کنیم. پس با این توضیح بر سر دو راهی می‌مانیم که کدامیک از این دو انتخاب مناسب‌تری برای پروژه ما هستند. پیش از همه سؤالی که مطرح می‌شود این است استیل با گالوانیزه چه تفاوت هایی دارد؟ اگر شما هم به دنبال تفاوت ورق استیل و گالوانیزه هستید، این مطلب می‌تواند راهنمای خوبی باشد؛

در این راهنما، ما فولاد ضد زنگ و فولاد گالوانیزه را از جنبه‌های رایج مقایسه خواهیم کرد. همچنین موارد استفاده را برای کمک به شناخت نقاط قوت و ضعف برجسته این دو نوع فولاد محبوب مرور خواهیم کرد؛ این مطلب در دو بخش ارائه می‌شود، که در اینجا شاهد بخش اول آن هستید؛ پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

استیل با گالوانیزه چه تفاوت هایی دارد بررسی تفاوت بین ورق استیل و گالوانیزه

فولاد گالوانیزه چیست؟

قبل از اینکه به تفاوت گالوانیزه و استیل بپردازیم، بهتر است درباره نحوه ساخت فولاد گالوانیزه اطلاعات مختصری را مرور کنیم. فولاد گالوانیزه را می‌توانیم فولادی بنامیم که دارای پوششی از جنس فلز روی است. به‌منظور گالوانیزه کردن قطعات و اجزای فولادی راه‌های مختلفی وجود دارند که استفاده از هرکدام آن‌ها با مزایا و ویژگی‌های خاص خود همراه است؛ اما نکته مهمی که باید بدانید این است اگر هرکدام از روش‌ها را به‌درستی اجرا شود، به نتایج مورد انتظار دست خواهید یافت.

رایج‌ترین روش جهت گالوانیزه کردن فولاد، روش غوطه‌وری گرم است. برای پوشش‌دهی فولاد از فلز روی استفاده می‌شود. زمانی که قطعه فولادی در مذاب روی غوطه‌ور می‌شود، باعث باقی‌ماندن لایه‌ای نازک از روی خواهد شد. این لایه سطح فولاد را می‌پوشاند و در نهایت فولاد را از خوردگی محافظت و به آن ظاهری پاکیزه و یکنواخت می‌بخشد. درصورتی‌که قطعات کوچک و یا شکلی پیچیده داشته باشند، می‌توان از روش‌های غوطه‌وری الکتریکی و نفوذ حرارتی بهره برد. لایه‌ای که توسط مذاب روی بر سطح فولاد ایجاد می‌شود، عملکردی همانند لایه غیرفعال اکسید کروم بر سطح استنلس استیل دارد. با کمک این لایه فولاد گالوانیزه در برابر خوردگی از خود مقاومت نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید :  اینفوگرافیک تاریخچه فلزات از ماقبل تاریخ تا به امروز

 

تفاوت گالوانیزه و استیل بررسی فولاد گالوانیزه و آشنایی بیشتر با آن

مقاومت فولاد گالوانیزه و فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی چگونه است؟

حالا شاید این سؤال مطرح شود آیا فولاد گالوانیزه مانند فولاد زنگ نزن در برابر خوردگی مقاوم است؟ به‌طورکلی، باید گفت خیر؛ اما بااین‌حال باید به شرایط و برخی پارامترها دقیق‌تر نگاه کرد. به‌عنوان‌مثال باید دید که قصد داریم از قطعات گالوانیزه یا فولاد ضد زنگ در چه محیط و شرایطی استفاده کنیم؟ در واقع حالا می‌توان به درک تفاوت ورق استیل و گالوانیزه رسید. فولاد گالوانیزه می‌تواند در برابر رطوبت و محیط کلریدی مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهد؛ اما در محیط‌های دریایی عملکردی به نسبت ضعیف در مقایسه با فولاد ضد زنگ دارد.

لایه محافظ روی در فولاد گالوانیزه خودبه‌خود ترمیم نمی‌شود؛ ولی لایه اکسید کروم غیرفعالی که روی فولاد ضد زنگ شکل می‌گیرد خودبه‌خود ترمیم می‌شود. پس در کل می‌توان این‌طور بیان کرد که قطعات گالوانیزه در طولانی‌مدت، نسبت به قطعات فولاد ضد زنگ یا استیل مقاومت کمتری از خود نشان می‌دهند. از طرف دیگر اگر لایه روی در سطح یک قطعه گالوانیزه آسیب دیده باشد، این محل به عنوان یک سلول قربانی در فرآیندهای خوردگی گالوانیکی عمل می‌کند و تشکیل زنگ‌زدگی در مناطق آسیب‌دیده را تشدید می‌کند. یکی از اصلی‌ترین تفاوت ورق گالوانیزه و استیل مقاومت در برابر خوردگی است. به این صورت که فولاد ضد زنگ در مقایسه با فولاد گالوانیزه می‌تواند مقاومت بهتری در برابر انواع خوردگی از خود ارائه دهد. نتیجه این امر نیز عمر طولانی‌تر ایستیل یا فولاد ضدزنگ است.

کدام یک قوی‌تر است: فولاد گالوانیزه یا ضد زنگ؟

در ادامه مبحث تفاوت ورق استیل و گالوانیزه شاید این سؤال مطرح شود کدام یک از این دو استحکام بیشتری دارند؟ برای مقایسه اگر ضخامت و فرم هر دو نمونه یکسان باشد، باید گفت که فولاد ضد زنگ می‌تواند استحکام بیشتری از خود در مقایسه با فولاد گالوانیزه نشان دهد. برای اینکه بتوان استحکام هر کدام از دو فولاد را مقایسه کرد، می‌توان به استحکام کششی هر یک نگاه انداخت. استحکام کششی به مقاومت یک قطعه در برابر شکست تحت کشش اشاره دارد.

بیشتر بخوانید :  مزیت اتصالات استیل نسبت به پلاستیک

میزان استحکام کششی باتوجه‌به نوع آلیاژ با یکدیگر متفاوت هستند. به‌عنوان‌مثال استحکام کششی انواع آلیاژهای استیل و فولاد از 515 تا 1300 مگاپاسکال هستند. در حالی که برای تولید فولاد گالوانیزه معمولاً از فولاد سازه‌ای (ساختمانی) با استحکام کششی 400 مگاپاسکال و فولاد کربنی با استحکام کششی حدود 840 مگاپاسکال استفاده می‌شود.

پس تفاوت ورق استیل و گالوانیزه به استحکام کششی آن‌ها نیز مربوط می‌شود. پوشش گالوانیزه نمی‌تواند روی استحکام کششی فلز پایه خود اثرگذار باشد؛ به همین علت فولادهای گالوانیزه که از گرید‌های مختلف فولاد ساخته شده‌اند، استحکام کششی قابل مقایسه‌ای با فولاد اصلی دارند.

 

تفاوت ورق گالوانیزه و استیل بررسی مقاومت کششی استیل و فولاد گالوانیزه

آیا فولاد ضد زنگ سنگین‌تر از فولاد گالوانیزه است؟

در ادامه مبحث تفاوت ورق های گالوانیزه و استیل به وزن آن‌ها می‌رسیم. در بیشتر مواقع می‌توانید شاهد جرم حجمی یا دانسیته بسیار مشابهی از فولاد ضد زنگ و فولاد گالوانیزه باشید؛ اما به‌طورکلی ضخامت، فرم و مشخصات مکانیکی آلیاژ می‌‌توانند روی وزن قطعه تاثیر بگذارند. همانطور که اشاره شد، استیل یا فولاد ضد زنگ استحکام بالاتری نسبت به فولادهای مورد مصرف در مقاطع گالوانیزه دارد. همین ویژگی باعث می‌شود برای رسیدن به استحکام مورد نیاز در قطعه‌ای از جنس فولاد ضدزنگ از متریال کمتری استفاده شود و به این ترتیب قطعات از فولاد گالوانیزه با عملکرد مشابه سنگین‌تر خواهند بود.

فولاد ضد زنگ و فولاد گالوانیزه چقدر چکش‌خوار هستند؟

سؤالی که گاهی اوقات مطرح می‌شود این است آیا در تفاوت ورق استیل با ورق گالوانیزه چکش‌خواری یا قابلیت کار سرد نیز مطرح است یا خیر؟ فولاد گالوانیزه می‌تواند همان چکش‌خواری فولاد ضد زنگ را داشته باشد. یعنی فرم‌پذیری هر دو نوع فولاد بسیار با یکدیگر مشابه است. اگر قصد دارید از فولاد ضد زنگ استفاده کنید و به دنبال گزینه‌ای با قابلیت فرم‌پذیری بیشتر هستید، می‌توانید از گریدهای آستنیتی استفاده کنید. گریدهای آستنیتی دارای مقادیر بالایی از نیکل هستند و می‌توان آن‌ها را برای تولید قطعات با کشش عمیق همچون سینک، قابلمه و مخازن با شکل‌پذیری زیاد استفاده کرد.

بیشتر بخوانید :  لوله استیل صنایع شیر چه ویژگی‌هایی دارند؟

نکته قابل توجه این است که فرم دادن فولاد گالوانیزه نیاز به دقت بسیار بالایی دارد. باید به نحوی فولاد گالوانیزه را تغییر شکل دارد که لایه نازک روی آسیب نبیند. همین امر باعث می‌شود که در طراحی فرایند و قالب‌های کشش فولاد گالوانیزه نکات فنی بسیاری نهفته باشد.

بیشتر بخوانید: 

تفاوت ورق های گالوانیزه و استیلکشش عمیق ورق گالوانیزه

برای مشاهده قیمت و خرید ورق استیل از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت ورق استیل

سخن آخر

فولاد گالوانیزه و فولاد ضد زنگ دو گزینه‌ای هستند که در صنایع مختلف برای کاربردهای بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند. هرکدام از این دو نوع محصول فولادی با یکدیگر تفاوت‌هایی دارند و همین موضوع باعث شده است افراد در انتخاب دچار تردید شوند؛ به همین علت در بخش اول این مطلب سعی کردیم به بررسی چند تفاوت ورق استیل و گالوانیزه بپردازیم و در بخش دوم همین مطلب این موضوع راادامه خواهیم داد. این تفاوت‌ها از جنبه‌های مختلفی هستند و ویژگی‌های فنی این دو نوع فولاد را متفاوت می‌سازند. ولی یک نکته مهم در کنار همه ویژگی‌های فنی، قیمت پایین‌تر فولاد گالوانیزه در مقایسه با فولاد ضد زنگ است. در واقع برتری‌های فنی نسبت به قیمت یکی از مهم‌ترین عوامل هنگام انتخاب نوع فولاد است. در مجموع اگر به دنبال عملکرد بهتر در طولانی‌مدت هستید، فولاد ضد زنگ می‌تواند یک انتخاب ایده‌آل و ارزنده باشد.

مجموعه تخصصی استیل رخ و  فروشگاه اینترنتی این مجموعه مفتخر است انواع محصولات استیل (مانند لوله استیل و پروفیل استیل) و خدمات استنلس استیل را با بهترین کیفیت ممکن در اختیار شما عزیزان قرار دهد. اگر نیاز به مشاوره فنی و تامین اقلام فولاد ضدزنگ یا استیل دارید حتماً با کارشناسان استیل رخ در تماس باشید و پیشنهاد می‌کنیم از وب‌سایت این مجموعه بازدید بفرمایید.

بخش دوم این مطلب را می‌توانید در اینجا بخوانید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید