ورق استیل خش دار چیست؟

ورق استیل خش دار

ورق استیل خش دار را می‌توان از جمله محصولات فولادی جدیدی دانست که بنا به سلیقه مدرن امروزی و بیشتر برای جنبه‌های تزئینی و دکوراتیو، مورد توجه قرار گرفته‌ است. این محصول دارای ویژگی‌ها ظاهری خاصی است که جذابیت بصری آن‌ در فضاهای مدرن تا به این اندازه محبوبش کرده است. باید بدانید که ورق‌های استیل خش‌دار در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هرکدام از آن‌ها زیبایی خاص خودشان را دارند. در ادامه به‌صورت کامل در خصوص کاربرد ورق استیل خش‌دار و مشخصات آن بیشتر صحبت می‌کنیم.

ورق استیل چگونه خش دار می‌شود؟

قبل از ورئد به بحث روش تولید ورق خش‌دار یادآور می‌شویم که استنلس استیل با ایجاد یک لایه اکسیدکروم غیر فعال مانع از زنگ زدگی و خوردگی می‌شود. این لایه که وظیفه محافظت از سطح ورق‌ها را به عهده دارد موجب مقاومت استیل خشدار در برابر زنگ‌زدگی و یا اکسیداسیون نیز می‌شود. زمانی که این ورق‌ها را خشدار می‌کنند، لایه کروم می‌تواند خود را بازسازی کرده و همچنان در برابر خوردگی مقاوم باشد.

ورق استیل خش دار را از انواع آلیاژهای استنلس استیل می‌سازند که به آن در صنعت، ورق استیل Brushed نیز می‌گویند. ورق استیل خش دار پس از مراحل مختلف نورد گرم و سرد بصورت مکانیکی و در فرایندی جداگانه توسط تسمه‌ها و فرچه‌هایی ساینده خش‌دار می‌شود. برای درک بهتر تعریف ورق استیل خش دار شاید بهتر باشد به مقایسه ورق خش‌دار و ورق پرداخت شده بپردازیم.

بیشتر بخوانید :  انواع پولیش استنلس استیل؛ راهی برای تنوع محصولات استیل

درست است که فولاد ضد زنگ خش‌دار فلزی با کیفیت سطح مات به حساب می‌آید و همانطور که اشاره شد از طریق اصطکاک تسمه‌ها و فرچه‌های فلزی بسیار ظریف ساخته می‌شوند. ولی با سایر انواع ورق مات متفاوت هستند. تفاوت اصلی بین فولاد ضد زنگ خش‌دار و پرداخت شده مات در این است که فولاد ضد زنگ خش‌دار سطحی زبر ولی یکنواخت دارد، در حالی که فولاد زنگ نزن پرداخت شده سطحی بسار صاف دارد. کیفیت سطح فولاد ضد زنگ نورد شده با درجه پرداخت‌های مختلف از مات تا براق حاصل فرایندهای نورد ورق و گاهی عملیات سطحی شیمیایی هستند. ولی ورق خش‌دار ورقی است که پس از نورد و عملیات سطحی وارد مرحله‌ای نهایی شده و با روش‌های اصطکاکی سطح آن به درجات مختلف خش‌دار می‌شود. به این فرایند dull polishing نیز می‌گویند. ورق‌های فولادی ضد زنگ و کویل‌های فولادی ضد زنگ پایه برای ساخت ورق استیل خش‌دار معمولاً به یکی از دو کیفیت سطح 2B با 2R هستند. طبق استانداردهای جهانی، این مدل از ورق‌های استیل را به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید می‌کنند که هرکدام از آن‌ها می‌توانند بر روی قابلیت‌ها و ویژگی‌های نهایی ورق استیل خشدار تأثیرگذار باشند. ورق استیل خشدار به دو روش تکمیلی و کارخانه‌ای، خش‌دار می‌شوند. در روش کارخانه‌ای، این ورق‌ها در ادامه مراحل تولید خشدار می‌شوند. اما در روش تکمیلی، این مدل از ورق‌ها ابتدا به‌صورت مات و براق تحویل شده، سپس از دستگاه‌های خش زنی به خصوصی استفاده می‌کنند تا بر روی آن‌ها خش ایجاد کند. بدیهی است کیفیت این دو فرایند متفاوت است.

استاندارد ورق استیل خشدار

در این نوع از کیفیت سطح، فولاد ضد زنگ با استفاده از فرچه یا بُرس ساینده ظریف بر روی یک تسمه یا چرخ که بصورت مداوم و یکنواخت در یک جهت حرکت می‌کند و پرداخت و خش‌دار می شود. پس از آن، با یک تسمه دیگر یا ساینده نرم‌تر مجدد پرداخت می‌شود. این روش خش‌دار کردن یک درخشش خاص و مات بر روی فولاد ضد زنگ ایجاد می‌کند. به طور معمول، در این نوع از سطوح به دلیل هم‌سویی و یکنواختی خش‌های نازک روی سطح فلز جلوه خاصی در بازتاب نور به دست می‌آید. در ضمن فولاد ضدزنگ با توجه به ویژگی بارز خود درخشندگی خود را حفظ کرده و به این ترتیب، ظاهری متمایز پیدا می کند که اغلب برای کاربردهای تزئینی انتخابی منحصر به فرد است.

بیشتر بخوانید: 

استاندارد ورق استیل خش دار

طبق استانداردهای جهانی صنعتی، ورق‌های استیل خشدار در انواع مختلف تولید می‌شوند. چند کیفیت رایج عبارتند از No.3 ،No.4 و No.6 که از لحاظ کیفیت سطح، دسته‌بندی می‌شوند. طبق این طبقه بندی ورق خش‌دار شماره 3 زبرتر و شماره 6 سطحی نرم‌تر دارد. در این میان نوع No.4، در ایران شناخته ‌شده‌تر و رایج‌تر است. از آن جایی که ورق‌های No.4 دارای خش‌های هم‌راستا و یکنواختی هستند، برخی عیوب و برای مثال اثر انگشت روی سطح آن‌ها کمتر نمایان می‌شود. به همین دلیل طرفداران بسیاری برای کاربردهای دکوراتیو پیدا کرده‌اند. گاهی برای دوام ومقاومت بیشتر سطح، بر روی ورق استیل خش دار، یک‌لایه محافظ پلیمری نیز قرار می‌گیرد. این لایه می‌تواند همانند محافظ عمل کرده و مزیت دیگری برای استیل خش‌دار باشد.

بیشتر بخوانید: 

از دیگر مزایای استیل خشدار می‌توان به قابلیت بازیافت 100% آن مثل سایر محصولات استنلس استیل اشاره کرد. به همین دلیل کاملاً با محیط‌زیست سازگاری داشته و آسیب بسیار کمتری به آن وارد می‌کند.

انواع ورق استیل خشدار

ورق‌های استیل خشدار را می‌توان بر اساس فاکتورهای مختلفی در دسته‌بندی‌های جداگانه‌ای قرار داد. از جمله مهم‌ترین انواع ورق استیل خشدار می‌توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • ورق استیل خش دار از نوع 304

ورق استیل خش دار نوع 304، به ورق استیل نگیر معروف است که خود از ورق استنلس استیل 304 تولید می‌شود. در ساخت این مدل از ورق‌های استیل خشدار از 18 درصد کروم و 8 درصد نیکل استفاده شده است. از مزیت این مدل از ورق‌های استیل خشدار، می‌توان به مقاومت بسیار بالای آن اشاره کرد. این نوع ورق رایج‌ترین نوع از ورق‌های استنلس استیل در بازار می‌باشند.

بیشتر بخوانید: تفاوت استنلس استیل 304 و 316

  • ورق استیل خشدار از نوع 430

نوع دیگری از ورق‌های استیل خشدار که از ورق استیل 430 تولید می‌شوند، قابلیت جذب توسط آهنربا را داشته و به همین دلیل به آن ورق استیل خش دار بگیر می‌گویند. این مدل از ورق‌ها، دارای مقاومت کمتری بوده و از آن‌ها برای تولید برخی لوازم خانگی استفاده می‌کنند.

همچنین می‌توان ورق‌های استیل را بر اساس رنگ تولیدی آن‌ها نیز در یکی از دودسته زیر قرار داد:

  • استیل خشدار طلایی

ورق استیل خشدار طلایی نوع دیگری از ورق استیل خشدار بوده که در فرایند PVD به رنگ طلایی درآمده است. در ساختار این پوش طلایی از عنصر تیتانیوم استفاده شده که علاوه بر زیبایی بصری بالا، خواص فیزیکی بسیار مناسبی دارد. استیل خشدار طلایی مقاومت بالایی در برابر ضربه و سایش داشته و می‌تواند در برابر انواع شوینده‌ها مقاومت خوبی از خود نشان دهد.

بیشتر بخوانید :  صفر تا 100 ورق استیل طلایی - راهنمای خرید ورق استیل طلایی

استیل خشدار دودی

در کنار استیل خشدار طلایی، استیل خشدار دودی نیز یکی دیگر از انواع استیل خشدار است. این مدل از استیل‌های خشدار نیز کاملاً مشابه استیل خشدار طلایی می‌باشد و به دلیل جذابیت خاصی که دارد در ساخت دکوراسیون داخلی کاربردها و طرفداران زیادی دارد.

استیل خشدار طلایی

 

کاربردهای ورق استیل خش دار

مزیت زیبایی شناسی ورق استیل خشدار نسبت به سایر ورق‌های استیل موجب شده است تا در دکوراسیون و طراحی معماری کاربردی‌تر باشند. با توجه به خصوصیات بارز استیل در مقاومتش به خوردگی می‌توان از آن‌ها در محیط‌هایی که در معرض رطوبت و آب قرار دارند، استفاده کرد. اما کاربرد ورق استیل خش دار به همین‌جا ختم نشده و می‌توان از آن در موارد زیر نیز استفاده کرد:

  • ساخت قطعات مختلف کشتی
  • استفاده جهت تولید گیت‌های ورودی مترو و فروشگاه‌ها
  • معماری داخلی و طراحی مصنوعات فلزی دکوراتیو
  • ساخت فضای داخلی و بیرونی آسانسورها و ساختمان‌ها
  • ساخت بدنه یخچال‌ها و هودها
  • تولید روکش دیوار آشپزخانه‌های صنعتی و خانگی
  • ساخت انواع زیورآلات و ساعت‌های مچی
  • ساخت و تولید انواع درب‌های استیل در مراکز تجاری، بیمارستانی و اداری

برای مشاهده قیمت و خرید ورق استیل از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت ورق استیل

جمع‌بندی

ورق استیل خش دار یکی از انواع ورق‌های فولادی بوده که به دلیل وجود سطحی خشدار، ویژگی‌ها و قابلیت‌های منحصر به ‌فردی پیدا کرده است. از مزایای ورق استیل خش‌دار می‌توان به مقاومت بالای آن در برابر خوردگی، زنگ‌زدگی، ضربه و فشار اشاره کرد. این مدل از ورق‌ها به دلیل جذابیت ظاهری، در کاربردهای دکوراتیو بسیار مورد توجه هستند. از انواع ورق‌های استیل خشدار می‌توان به ورق خشدار طلایی و دودی نیز اشاره کرد. از این نوع ورق‌ها می‌توان در صنایع بسیاری استفاده کرد. فروشگاه استیل آنلاین استیل رخ با سال‌ها تجربه آمادگی دارد شما را در تامین ورق استیل خش دار یاری نماید. برای مشاوره با کارشناسان استیل رخ در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید