5 بنای خیره کننده با نمای استیل

معروف ترین سازه های فولادی

معماری ساختمان‌های شاخص زمانی حرفی برای گفتن خواهند داشت که آن بنا بتواند در پی سال‌ها بتواند ظاهر اولیه خود را حفظ کرده و در مقابل عوامل مختلف محیطی مقاومت داشته باشد. یکی از انواع مواد اولیه مطرح در ساخت و ساز، فولاد ضدزنگ است که علاوه بر زیبایی و استحکام از دوام مطلوبی هم برخوردار است و این همان دلیلی می‌تواند باشد که معروف ترین سازه های فولادی را ماندگار ساخته است. فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل، هم دوام و هم تطبیق پذیری الهام بخشی را برای طراحی نما و سازه فراهم می‌نماید.

فولاد ضد زنگ یکی از مصالح جذاب برای ساخت نما در ساختمان‌های مدرن است. استیل به عنوان یک متریال مناسب برای نما، ویژگی‌های چشمگیر و بارزی دارد؛ مانند دوام و مقاومت بالا در برابر خوردگی. البته اگر که گرید یا آلیاژ مناسب برای شرایط محیطی مورد نظر انتخاب شود. از نظر طراحی، فولاد ضد زنگ با تنوع بسیار زیادی در بازار موجود است و نور را به طرز شگفت انگیزی بازتاب می‌دهد. علاوه بر این، این ماده‌ای پایدار است که عمدتاً از استیل بازیافتی ساخته شده است، چندین دهه دوام می آورد و در نهایت می تواند تا آخرین قطعه فلز مجدد بازیافت شود. این ویژگی‌ها استیل را در ردیف مواد سازگار با محیط زیست قرار داده است.

اگر شما نیز تمایل دارید که ساخت و ساز با استنلس استیل را تجربه کنید و علاوه بر زیبایی به دوام بنا نیز اهمیت می‌دهید، حتماً با کارشناسان سایت استیل رخ‌ تماس بگیرید و انواع فولاد ضدزنگ را با بهترین کیفیت از آن‌ها بخواهید. در ادامه این مطلب شما را با ۵ بنای مشهور جهان که با نمای استنلس استیل ساخته شده‌اند آشنا خواهیم کرد.

کدام بناها ماندگارتر هستند؟

یکی از آلیاژها و مصالحی که ساختمان‌های مدرن فولادی را از نمونه‌های کلاسیک متمایز می‌سازد، فولاد ضدزنگ است. این ماده هم‌زمان دارای چندین ویژگی خاص بوده که باعث تمایز آن از سایر مصالح شده است. دوام، مقاومت در برابر خوردگی، زیبایی و سازگاری با انواع فرایندهای ساخت، از جمله این موارد است.

از این جهت در بناهای مدرن از چنین موادی روز به روز بیشتر استفاده می‌شود که هم با انعکاس نور جلوه بسیاری به نما می‌دهند و هم دوام بالایی دارند. به عنوان مثال 60 تا 70% انواع آلیاژهای استنلس استیل تولیدی در جهان از مواد بازیافتی هستند و به این ترتیب با طبیعت سازگار هستند. نگهداری استیل بسیار کم هزینه و آسان است و در کنار عمر مفید بسیار بالایی که دارد نسبت به سایر مصالح نیز مقرون به صرفه است. حال که متوجه ویژگی‌های شگفت‌انگیز این ماده شدید، وقت آن است که با چند نمونه از معروف ترین سازه های فولادی جهان آشنا شویم.

بیشتر بخوانید :  کاربرد پروفیل استیل در ساختمان و قوطی استیل ساختمانی

بیشتر بخوانید: کاربرد پروفیل استیل و قوطی استیل در ساختمان

ساختمان های مدرن فولادیمرکز تجارت جهانی نیویورک

1- مرکز تجارت جهانی یک در شهر نیویورک (1WTC)، تعامل هندسه و احساسات

طراحان این برج که طراحی سازه‌های فولادی آن را در منهتن و در مجموعه‌ای به جای برج‌های دوقلو تجارت جهانی که در 11 سپتامبر 2001 در یک حمله تروریستی ویران شد انجام داده‌اند، تلاش کرده‌اند تا زوایا و گوشه‌های آن را با الهام از برج اصلی تقلید کنند. بااین‌حال آنچه باعث تمایز آن از سایر سازه‌ها شده، ترکیب این احساس با هندسه و بازی نور بوده است. پنل‌های عظیمی که در این ساختمان استفاده شده، زاویه‌دار بوده و مانند شیشه صیقل داده شده‌اند. دقتی که در طراحی نما و بافت این ساختمان لحاظ شده، موجب شده است که همه زوایا دارای ظاهری روشن باشد و از همه جهات به شکلی درخشان دیده شود.

این ساختمان را می‌توان یکی از ایمن‌ترین و بادوام‌ترین سازه‌های فلزی دانست و دلیل آن استفاده از ۱۷۵ تن ورق استیل با گرید 316L است؛ چراکه این آلیاژ از فولاد ضدزنگ در برابر خوردگی بسیار مقاوم است. ضخامت پانل‌ها ۲ میلی‌متر بوده و در قسمت‌های موجدار در حدود ۱ میلی‌متر می‌‌شود. سطح این پنل‌ها پرداخت خاصی دارد تا از همه زوایا دید کافی وجود داشته باشد. این برج طی 8 سال با بودجه 3.9 میلیارد دلار ساخته شد و در سال ۲۰۱۴ به بهره‌برداری رسید. این ساختمان با 541 متر ارتفاع و 104 طبقه، بلند ترین آسمان‌خراش در آمریکای شمالی است.

بیشتر بخوانید: 9 کاربرد فولاد ضد زنگ در ساخت و ساز

طراحی سازه‌های فولادیدفتر مرکزی شرکتUBS

۲ – دفتر مرکزی UBS در لندن، یکپارچه و بی‌انتها

یکی از معروف ترین سازه های فولادی ساختمان شماره 5 Broadgate یا دفتر مرکزی خدمات مالی شرکت USB در لندن است. طراحی یکپارچه‌ این بنا باعث شده تا شبیه به مجسمه‌ای ریخته‌گری شده باشد که نور و سایه را منعکس می‌کند. غالب متریالی که در این برج استفاده شده است، فولاد ضدزنگ بوده و نمای کاملاً مسطح آن کلاسیک محسوب می‌شود و نوع پرداخت سطح پنل‌های آن نیز ویژه است.

بیشتر بخوانید :  فورج فولاد یا فورجینگ چیست؟

در اجرای نمای فلزی ساختمان ۵۰۰ تن فولاد ضدزنگ گرید 316L استفاده شده و آن را به یکی از بزرگ‌ترین ساختمان‌ها با پوشش فولاد ضدزنگ تبدیل کرده است؛ بنابراین با این روش هم عمر ساختمان افزایش داده شده و هم در مصرف انرژی صرفه‌جویی شده است؛ چراکه این فولاد گرمای اضافی‌ ناشی از تابش را منعکس می‌کند و اجازه نمی‌دهد که وارد ساختمان شود. پانل‌های این مجموعه دارای ضخامت 1.5 میلی‌متر بوده و در سال ۲۰۱۵ ساخت آن به اتمام رسیده است.

3 – مرکز مالی پینگ در شنزن چین، نماد مقاومت

شنژن که این آسمان‌خراش در آن قرار دارد، به دلیل نمای فولادی این ساختمان چهره‌ای متمایز پیدا کرده است. روکشی که برای این ساختمان استفاده شده در دمای بالا مقاوم است و می‌تواند سال‌ها عمر مفید داشته باشد. این موارد در کنار دلیلی محکم مانند زیبایی، توانسته است موجب انتخاب این آلیاژ در نمای ساختمان شود.

این ساختمان که یکی از معروف ترین سازه های فولادی است؛ متشکل از ۱۷۰۰ تن فولاد با گرید 316L بوده و با پولیشی جذاب که در نتیجه آن انعکاس زیبایی در مقابل نور و سایه دارد. ازآنجاکه ۹۰ درصد نما از استیل بازیافتی می‌باشد، این ساختمان مسئولیت زیست‌محیطی خود را به نحو احسن انجام داده است. ضخامت پانل‌ها ۲ میلی‌متر بوده و ساخت آن در ۲۰۱۶ تکمیل شده است.

بیشتر بخوانید: استنلس استیل 316 چیست؟

طراحی سازه های فولادیمرکز مالی پینگ در شنژن

4 – دفتر مرکزی منابع در چین، ساختمان یا مجسمه؟

طراحی در دفتر مرکزی ‌منابع چین که به نام بامبو بهار مشهور است، از شاخه‌های بامبوی بهاری الهام گرفته شده است. این انعطاف را به کمک فولاد ضدزنگ که خود منعطف بوده، نشان داده‌اند. انحنا در پانل‌ها، آن‌ را بیشتر شبیه به یک مجسمه کرده که این کار با کمک ۱۰۰۰ تن فولاد گرید 316L انجام شده است. سطح کلاسیک استیل مورد استفاده نیز توانسته به این کار نمای بهتری بدهد. ضخامت پانل‌ها ۲ میلی‌متر بوده و در سال ۲۰۱۸ از آن رونمایی شده است.

بیشتر بخوانید :  نقطه ذوب استنلس استیل - دمای ذوب انواع فولادهای ضد زنگ

سازه فولادی چیستسازه نمای دفتر مرکزی ‌منابع با الهام از بامبو بهاری

5 – برج‌های دوقلوی Address Residences Sky View، ساختمانی با کمترین میزان ردپای کربن

این برج‌های ۲۳۰ متری دوقلویی که در دبی قرار دارند، توسط یک پل در ارتفاع زیاد به هم متصل شده و دارای یک سکوی اسکای واک است که منظره 360 درجه‌ای از شهر را ارائه می‌دهد. این برج‌ها به کمک ورق استیل پرداخت شده‌ و برای اینکه کمترین میزان ردپای کربن در طراحی سازه های فولادی دیده شود از فولاد زنگ نزن با گرید 316L با ضخامت ۲ میلی‌متر بهره برده شده است. نمای این ساختمان از استیل بازیافتی ساخته شده است و ردپای کربن آن سه برابر کمتر از میانگین فولاد ضد زنگ جهانی است. در این برج‌ها از ۱۴۶۰ تن فولاد استفاده شده که 100 درصد قابل ‌بازیافت هستند. این ساختمان 54 طبقه در سال ۲۰۱۹ تکمیل شده است.

بیشتر بخوانید: مقایسه 5 استاندارد فولاد

اجرای نمای فلزی ساختمانبرج‌های دوقلوی Address Residences Sky View

کلام پایانی

حال که نمونه‌هایی از پروژه‌های بزرگ با نمای استنلس استیل را مشاهده کردید، حتماً متوجه شده‌اید که چگونه معماران و طراحان معروف تلاش می‌کنند تا ساختمان‌های مدرن را به نحوی طراحی کنند که به‌طور همزمان چندین هدف را به دست آورند. زیبایی ظاهری در کنار دوام و مقاومت در برابر آسیب‌های ناشی از خوردگی، زمانی بیشتر به چشم می‌آید که سازه دوستدار محیط‌زیست هم باشد.

برای مشاهده قیمت و خرید ورق استیل از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت ورق استیل

معروف ترین سازه های فولادی با عنایت موارد ذکر شده از استیل و فولاد ضدزنگ طراحی و تولید شده‌اند. این سازه‌ها می‌توانند برای شما که به دنبال زیبایی و دوام هستید، دلیلی باشند تا به وب‌سایت استیل رخ سری بزنید و از محصولات و خدمات این مجموعه دیدن کنید. استیل رخ با سال‌ها تجربه در بازار استیل آمادگی دارد تا در کنار معماران و طراحان صنعتی پشتیبان گسترش و توسعه ساخت و ساز با ایده‌های پیشرو باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید