لوله درزجوش یا لوله درزدار استیل چیست؟

لوله درزدار چیست

لوله درزدار استیل چیست؟ اگر در صنعت مشغول به کار هستید قطعاً این سوال را شنیده‌اید، یا ممکن است این سوال به ذهن شما نیز خطور کرده باشد. به هرحال ممکن است برای آشنایی نیاز باشد اطلاعاتی درباره لوله‌ درزدار استیل یا لوله درزجوش استیل داشته باشید تا بتوانید در امور فنی مربوطه بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه با ما همراه باشید تا اطلاعاتی بسیار کاربردی در مورد لوله‌ درزجوش استیل و تفاوت لوله‌ درزدار استیل و بدون درز را در اختیار شما قرار دهیم.

لوله درزدار استیل چیست؟

در پاسخ به این سوال به طور خلاصه، لوله‌ درزدار استیل نوعی از لوله‌ها هستند که در فرآیند تولید آن‌ها از نورد و فرم‌دهی ورق استیل و جوشکاری استفاده شده است. لوله درزدار استیل که با عنوان لوله‌ درزجوش هم شناخته می شود در صنایع مختلف کاربرد‌های فراوانی دارد. از صنایع حساس و مهم گرفته، تا صنایع که حساسیت و تنش بالایی ندارد، همه و همه از لوله‌های بدون درز استفاده می‌کنند. در مقابل لوله درزدار استیل، لوله‌های بدون درز نیز هستند که در ادامه بیشتر درباره تفاوت و کاربرد‌های آن‌ها توضیح خواهیم داد. اما لوله درزدار استیل چگونه ساخته می‌شوند؟

روش ساخت لوله‌ درزدار استیل

همانطور که گفته شد فرایند تولید لوله‌های درزجوشی شامل مراحل جوشکاری استیل نیز می‌شود. ابتدا یک ورق استیل را به وسیله مراحل نورد و رول‌فرمینگ، گرد می‌کنند. بدیهی است بر اساس قطر و ضخامت جداره لوله ابعاد و ضخامت ورق انتخاب شده نیز متفاوت است. دو لبه این ورق‌ها را پس از فرم‌دهی به یکدیگر می‌رسانند. سپس بر اساس جنس ورق روش جوشکاری لازم را اتخاذ می‌کنند و دولبه ورق را به یکدیگر جوش می‌دهند. در انتهای این عملیات لوله درزدار استیل یا لوله درزجوشی ساخته می‌شود.

بیشتر بخوانید :  آلیاژهای پایه نیکل را بیشتر بشناسید

تفاوت لوله درزدار و بدون درز فرایند تبدیل ورق به لوله درزدار

این روش به دلیل شامل شدن جوشکاری در فرآیند ساخت، نیاز به تمهیدات ویژه‌ای دارد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها جوش پذیر بودن ورق مورد استفاده است. که در ادامه راجع‌ به متریال انتخابی لوله درزجوش به طور مفصل صحبت خواهیم کرد.

البته وجود درز جوش، یکی از معایب این لوله‌ها نیز به حساب می‌آید. ناحیه جوشکاری شده به نسبت فلز پایه، قطعاً خواص مکانیکی و مقاومت کمتری دارد. لذا این لوله‌ها را در صنایع بسیار حساس و یا در محیط‌هایی با شدت خوردگی بالا یا فشار زیاد به علت مسائل ایمنی استفاده نمی‌کنند.

تفاوت لوله درزدار استیل و بدون درز

همانطور که از نام این دو نوع لوله پیداست، مهم‌ترین تفاوت لوله درزدار و بدون درز استفاده و عدم استفاده جوشکاری در ساخت آن‌هاست. در ساخت لوله‌های بدون درز از جوشکاری استفاده نمی‌شود که به این دلیل مزیت‌ها و معایبی را نسبت به لوله‌ درزجوشی دارد.

لوله‌های بدون درز اغلب به روش مانیسمان تولید می‌شوند. در این فرآیند لوله‌ها به وسیله سمبه زنی و شکل‌دهی در دماهای بسیار بالا تولید می‌شود. بزرگترین مزیتی که لوله‌های بدون درز نسبت به لوله‌ درزدار استیل دارد نبود خط جوش و به طبع آن بهبود و یکنواختی خواص مکانیکی است. لوله‌های بدون درز می‌توانند در محیط‌های بسیار خورنده مقاومت بسیار خوبی از خود نشان دهند. اما لوله درزدار استیل بازدهی پایین‌تری به نسبت لوله‌های بدون درز دارند.

از طرفی هزینه بالای تولید لوله‌های بدون درز و قیمت زیاد، استفاده از آن‌ها را بسیار محدود کرده است. همچنین فرآیند شکل دهی به خصوص آن‌ها، باعث محدود شدن متریال مورد استفاده در ساخت لوله‌ها می‌شود. اما فرآیند تولید لوله‌ درزدار استیل بسیار ساده‌تر و ارزان‌تر از لوله‌های بدون درز است و تنها ملاحظه آن قابلیت جوشکاری ورق مورد استفاده است.

بیشتر بخوانید :  سازمان ملی استاندارد و مرکز تایید صلاحیت ایران

لوله درزجوش چیست تولید لوله درزجوش در ابعاد مختلف

در ادامه به متریال و آلیاژهای مورد استفاده در ساخت این لوله‌های می‌پردازیم:

متریال مورد استفاده در لوله درزدار استیل

در ساخت این لوله‌ها از آلیاژهای فولاد ضدزنگ استفاده می‌کنند. علت آن نیز قابلیت شکل پذیری و جوشکاری بسیار خوب این آلیاژهاست. این آلیاژها مقاومت بسیار خوبی در برابر خوردگی دارند و استفاده از آن‌ها در ساخت این لوله‌ها باعث مقاومت خوب لوله درزدار استیل در برابر محیط‌های خورنده می‌شود.

از معروف‌ترین و شناخته شده‌ترین آلیاژهای استیل مورد استفاده در لوله درزجوش استیل می‌توان به آلیاژ استنلس استیل 304 و استنلس استیل 316 اشاره کرد. این آلیاژها مقاومت خوبی در برابر خوردگی و همچنین جوش پذیری بسیار مناسبی دارند. از این رو برای تولید لوله‌های درزدار می‌توان با خیال راحت از این آلیاژها استفاده کرد.

برای مشاهده قیمت و خرید لوله استیل از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت لوله استیل

کاربرد لوله درزدار

همانطور که گفته شد، لوله درزدار استیل در صنایع مختلفی کاربرد دارد. از صنایع خودرو سازی گرفته تا صنایع ساختمان سازی و یا حتی صنایع نظامی همه و همه از این نوع لوله‌ها استفاده بسیار زیادی می‌کنند. موارد زیر تنها بخشی از کاربردهای لوله درزدار در صنایع مختلف است:

  • خطوط انتقال مایعات و گازها و صنایع انتقال نفت و گاز
  • صنایع ساختمانی و ساخت سازها و انواع نرده
  • لوله‌ کشی‌ تاسیسات صنعتی و ساختمانی
  • صنایع خودرو سازی
  • صنایع غذایی و دارویی
  • صنایع معدنی و تونل سازی
  • ساخت داربست
  • استفاده در ساخت قطعات صنعتی

لوله های درزجوش کاربرد لوله درزدار استیل در صنایع مختلف

بیشتر بخوانید :  فولاد دمشقی در چاقوسازی

سخن آخر

در این مطلب به سوال “لوله درزدار استیل چیست؟” پاسخ دادیم و به بررسی یکی از پرکاربردترین مواد اولیه در صنعت پرداختیم. لوله درزجوش کاربرد بسیار زیادی دارد و به دلیل فرآیند ساخت ساده آن، قیمت بسیار مناسبی نیز دارد. این مقاله جهت آشنایی بیشتر شما با لوله درزدار  بود که اگر نیاز به استفاده از آن پیدا کردید بتوانید موارد مختلف را در انتخاب خود مد نظر قرار دهید. همچنین برای مشاوره و خرید لوله استیل درزجوش یا درزدار از آلیاژهای استیل می‌توانید از کارشناسان و متخصصین استیل رخ کمک گرفته تا شما را در این مسیر همراهی کنند. استیل رخ با سال‌ها فعالیت در زمینه لوله استیل صنعتی و دکوراتیو تامین کننده‌ای قابل اطمینان در بازار داخلی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید