چسب استیل چیست؟

چسب استیل

از آنجا که استیل در بسیاری از صنایع و در ساخت بسیاری از وسائل کاربرد دارد، چسب استیل به عنوان راه‌کاری برای اتصال قطعات نیز امروزه بسیار مورد توجه است و از محصولاتی پرکاربرد در ساخت و تولید به حساب می‌آید. استیل در ساخت ماشین آلات صنعتی گرفته تا اشیا تزئینی، خودر و ساختمان سازی به کار گرفته می‌شود و استفاده از آن به عنوان یکی از روش‌های اتصال قطعات به یکدیگر بسیار مورد توجه است. در این مقاله از استیل رخ قصد داریم به کاربرد چسب استیل بپردازیم و شما را بیشتر با این موضوع آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

چسب استیل چیست؟

برای اتصال قطعات استیل در شرایطی که نتوان از روش‌هایی مانند جوشکاری یا اتصالات پرچ و پیچ استفاده کرد، از چسب استیل استفاده می‌کنند. از آنجا که سطح استیل مثل سطوح چوب متخلخل و قابل نفوذ نیست، چسب‌های معمولی قادر نیستند قطعات استیل را به یکدیگر بچسبانند. به همین دلیل استفاده از چسب مخصوص استیل در این شرایط ضروری است. چسب استیل به چند نوع تقسیم‌بندی می‌شود که عبارتند از: چسب اپوکسی، پلی اورتان، آکریلیک، پلیمر اصلاح شده با سیلان و چسب سیلیکون. در ادامه توضیحاتی به اختصار در خصوص انواع رایج آن ارائه می‌دهیم.

چسب استیل

با چسب‌های استیل میتوان فولاد ضدزنگ یا استنلس استیل را به فولاد ضد زنگ چسباند. علاوه بر این برخی از مواد دیگر را هم می‌توان با انتخاب چسب مناسب به استنلس استیل چسباند. جدول زیر راهنمای انتخاب چسب مناسب برای چسباندن متریال‌های مختلف به استیل است.

چسب استیل اپوکسی یا چسب جوش استیل:

این مدل چسب از دو بخش تشکیل می‌‌شود. یکی از این بخش‌ها رزین اپوکسی و بخش دیگر سخت کننده است. رزین و سخت کننده با یکدیگر ترکیب می‌شوند و پیوندی سخت و با استحکام را تشکیل می‌دهند. پس از ترکیب شدن این دو بخش، چسب استیل در عرض چند دقیقه خشک می‌شود. از این نوع چسب می‌توان برای پرکردن و بازسازی تمام سطوح فلزی استفاده کرد. چسب اپوکسی استیل یکی از چسب‌های مورد استفاده در کاربری‌های تزئینی برای چسباندن نوار و یراق‌های تزئینی استیل است. چسب استیل اپوکسی معمولاً در قوطی و یا برای مصارف صنعتی در کارتریج‌هایی عرضه می‌شود که توسط تفنگی با قابلیت مخلوط کردن دو جزء به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید :  استنلس استیل در صنایع شیمیایی و پتروشیمی

چسب استیل پلی اورتان:

چسب پلی اورتان نیز برای چسباندن سطوح فلزی مورد استفاده قرار می‌گیرد. چسب‌های پلی اورتان در برابر آب و اشعه ماورا بنفش مقاومت خوبی دارند. چسب پلی اورتان را می‌توان پس از خشک شدن سمباده و رنگ زد. این ویژگی سبب می‌شود که در کاربردهایی که قرار است پرداخت و پوشش سطحی استفاده شود از چسب‌های پلی اورتان بتوان استفاده کرد. این نوع چسب به دوشکل تک جزئی و دو جزئی ارائه می‌شود.

چسب استیلچسب استیل در ساخت و ساز کاربرد زیادی دارد

در ساختمان سازی کاربرد بسیار زیادی دارد و این کاربرد به سبب مقاومت این چسب در برابر رطوبت می‌باشد. علاوه بر این چسب پلی اورتان قابلیت تحمل طیف وسیعی از دماهای کاری را دارد و این ویژگی سبب می‌شود از چسب استیل پلی اورتان در فضای باز نیز استفاده شود.

چسب استیل سوپر یا چسب قطره‌ای فوری:

این نوع از انواع چسب‌ها برای تمام کاربردهای خانگی و تعمیرات مناسب هستند و از جمله برای چسباندن فلزات نیز استفاده می‌شوند. البته نمی‌توان آنها که بر پایه سیانواکریلات هستند را خاص استیل دانست! از این چسب‌ها برای اتصال پارچه و چوب با سطح استیل استفاده می‌شود. چسب استیل سوپر را می توان در کارهای ظریف مانند زیورآلات نیز استفاده کرد.

نحوه اعمال چسب استیل بر روی سطح آن چگونه است؟

استفاده نادرست از چسب استیل سبب می‌شود که اتصال ایجاد شده از دوام و استحکام بالایی برخوردار نباشد و پس از مدت کوتاهی دچار آسیب در ناحیه اتصال شود. به همین جهت برای ایجاد یک اتصال درست باید موارد زیر را مد نظر قرار داد.

بیشتر بخوانید :  آزمون‌های خواص مکانیکی ورق استیل

اولین گام، آماده سازی قطعات و محیط انجام کار است. وجود تهویه مناسب در هنگام استفاده از چسب ضروری است. همچنین در شرایطی که چسب استیل بر روی قطعاتی اعمال می‌شود که در اطراف آن‌ها قطعات دیگری نیز وجود دارد، بهتر است با پارچه روی سایر سطوح را پوشاند.

دومین گام ، تمیز کردن سطح اتصال است. سطوح باید عاری از هرگونه گرد و غبار باشند. همچنین سطح استیل باید خشک و عاری از هرگونه چربی، روغن و یا اثر انگشت باشد تا چسب اعمال شده کارایی مطلوب را داشته باشد.

پس از آن باید چسب استیل را بر روی قطعات مورد نظر اعمال کنید. باید در نظر داشته باشید که چسب‌ها مدت زمان کمی پس از مجاورت در برابر هوا خشک می‌شوند و به همین دلیل نیز باید باید به سرعت مورد استفاده قرار گیرند. برخی از چسب‌ها نیز نیاز به مخلوط شدن با سخت کننده یا هاردنر دارند. این چسب‌های دوجزئی پس از مخلوط شدن با هاردنر در مدت کوتاهی سخت و خشک می‌شوند.

پس از اعمال چسب استیل، دو قطعه را به یکدیگر بچسبانید. برای چسبیدن این دو قطعه باید تا خشک شدن چسب آن‌ها را به یکدگیر فشار دهید تا پیوند بین آن‌ها برقرار شود. برخی از چسب‌ها نیاز به مدت زمان طولانی برای خشک شدن دارند. برای مثال اغلب اپوکسی‌های فلزی حدود 60 دقیقه زمان برای خشک شدن نیاز دارند. در این شرایط برای نگهداری قطعات نیاز است تا از گیره یا فیکسچر استفاده شود.

چسب استیلچسب استیل می‌تواند خاصیت آب‌بندی نیز داشته باشد

مزایای استفاده از چسب استیل

  1. نامرئی بودن محل اتصال
  2. توزیع یکنواخت بار اعمالی بر محل اتصال
  3. اتصال فلزات با ضخامت‌های مختلف
  4. اتصال قطعاتی با جنس‌های مختلف
  5. جلوگیری از خوردگی گالوانیکی
  6. مقاومت در برابر بار‌های متناوب
  7. کاهش ارتعاشات ناشی از ضربه
بیشتر بخوانید :  راهنمای جامع انتخاب و تشخیص ورق استیل مناسب

 معایب چسب استیل

  1. نیاز به آماده سازی دقیق سطوح
  2. محدودیت دمای کاری
  3. در برخی شرایط نیاز به پرس دارند
  4. عمر چسب استیل به محیط کاری آن‌ بستگی دارد

سخن آخر

امروزه با کاربرد گسترده استیل در صنایع مختلف، محصولات مرتبط با استیل نیز جایگاه ویژه‌ای در صنایع پیدا کرده‌اند. یکی از این محصولات چسب استیل است که از آن برای اتصال استیل به استیل و یا سایر متریال‌ها استفاده می‌شود. چسب استیل با قابلیت و ویژگی‌های خود دارای کاربردهای زیادی در صنایع مختلف است. مهم‌ترین کاربرد آن نیز برای استفاده در جاهایی است که سایر روش‌های اتصال مثل پیچ و پرچ و جوشکاری قابل انجام نیستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید