اتصالات فشار قوی چه نوع اتصالی هستند؟

اتصالات فشار قوی-

 

اتصالات فشار قوی استیل، همانطور که از نامشان پیداست، اتصالاتی هستند که توانایی تحمل فشارهای زیاد را دارند. این اتصالات در صنایع مختلف و بخصوص در مدارهای هیدرولیک و پنوماتیک در ماشین‌آلات صنعتی، صنایع حمل و نقل، صنایع سنگین و صنایع نفت و گاز و پتروشیمی کاربردهای زیادی دارند. این اتصالات در اجزای پر فشار خطوط انتقال سیالات استفاده می‌شوند و به نوعی کامل کننده سیستم انتقال انواع سیالات تحت فشار هستند. در ادامه به بررسی انواع اتصالات فشار قوی استیل می‌پردازیم، همچنین کاربرد آن‌ها را برای شما شرح خواهیم داد.

اتصالات فشار قوی چیست؟

اتصالات فشار قوی در سیستم‌های انتقال سیالات اجزایی مهم هستند که می‌توانند تحت فشارهای بسیار زیاد مقاومت خود را حفظ کنند. در نقاط حساس، به دلیل اینکه این اتصالات نباید دچار نشتی و یا شکست در طول عمر خود شوند از اتصالات فشار قوی استیل استفاده می‌شود. مثل سایر انواع اتصالات، این قطعات نیز برای اتصال دو لوله به یکدیگر یا یک لوله به یک تجهیز دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرند. اصلی‌ترین تفاوت اتصالات فشار قوی با اتصالات معمولی، میزان فشاری است که می‌توانند تحمل کنند.

انواع اتصالات فشار قوی نمونه‌های از اتصالات فشار قوی

محدوده‌های فشار در انواع اتصالات فشار قوی

فشار کم تا متوسط:

در این گروه، میزان تحمل فشار تقریبا از 69 بار تا 414 بار (1000psi , 6000psi) متغییر است. این محدوده فشار در سیستم‌های پنوماتیک و یا کاربری‌های خاص رایج است.

فشار بالا:

این اتصالات برای فشارهای بالاتر بین 414 بار تا 690 بار (6000psi  تا 10000psi) طراحی شده‌اند. این اتصالات در سیستم‌های هیدرولیک فشار بالا و صنایع نفت و گاز استفاده می‌شوند.

فشار فوق بالا:

این اتصالات برای تحمل فشاری بالاتر از 690 بار و تا 1034 بار طراحی شده‌اند. فشاری برابر با 10000psi تا 15000psi. این اتصالات نیز در برخی از کاربردهای صنعت نفت و گاز و همچنین برای استفاده در جت آب و تست‌های فشار بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اتصالات فشار قوی چیست یک نمونه خاص اتصال فشار قوی با بدنه تقویت شده

بیشتر بخوانید :  نقش هوش مصنوعی (AI) در طراحی و ساخت قطعات استیل

 ویژگی‌های اتصالات فشار قوی چیست؟

اتصالات فشار قوی استیل نسبت به اتصالات معمولی، فشار بسیار بیشتری را بدون رخداد شکست تحمل می‌کنند به همین دلیل نیز باید ویژگی‌های خاصی داشته باشند. در ادامه به بررسی ویژگی‌های این اتصالات می‌پردازیم.

ساختار مقاوم: ساختار اتصالات فشار قوی استیل باید مقاومت بسیار زیادی در برابر خوردگی و فشار بالا داشته باشد. چرا که با توجه به کاربری آن‌ها، در معرض مایعات و گازهایی هستند که علاوه بر فشار بالا ممکن است خاصیت خورندگی نیز داشته باشند.

قابلیت آب‌بندی عالی: برای جلوگیری از نشت سیال تحت فشار ، نیاز است تا این اتصالات با دقت بالایی آب‌بندی شوند. برای آب‌بندی آن‌‌ها از واشر یا مهره، حلقه‌های اورینگ و یا آبندی فلز به فلز استفاده می‌شود.

انتخاب متریال: با توجه به ویژگی‌های مورد نیاز در ساخت این اتصالات از آلیاژهایی با مقاومت به خوردگی و استحکام بالا استفاده می‌کنند. آلیاژهای استنلس استیل، فولاد آلیاژی پایه نیکل، فولادهای کربنی  و فولادهای کم آلیاژ پر استحکام از جمله آلیاژهایی است که در این اتصالات مورد استفاده قرار می‌گیرد. ما در این مطلب بیشتر به اتصالات استیل پرداخته‌ایم.

ماشینکاری دقیق: اتصالات فشار قوی استیل تحت فرآیندهای ماشینکاری دقیق قرار می‌گیرند تا یک اتصال ایمن و بدون نشتی را  تشکیل دهند. رزوه‌ها معمولاً طبق استاندارد NPT و برای سیستم‌های بریتیش BSPT هستند.

انطباق با استانداردها: اتصالات فشار قوی با توجه به نوع کاربرد و صنایعی که در آن استفاده می‌شوند، طبق استانداردهای خاصی عرضه می‌گردند. برای مثال استانداردهای ASME B16.11، ASME B31.1، ISO 228-1 و ASTM A105 را می‌توان نام برد.

ماشین‌کاری و ساخت دقیق: اتصالات فشار قوی برای رسیدن به سطح کیفی و قابلیت اطمینان بالا در عملکرد، بایستی با کیفیتی عالی ساخته شوند. مشخصات ابعادی بسیار دقیق و تلرانس‌های تولیدی بسیار بسته از مشخصات بارز این نوع اتصالات است.

کنترل کیفیت: اتصالات فشار قوی استیل پس از ساخت تحت تست‌های مختلفی قرار می‌گیرند. این تست‌ها شامل تست فشار هیدرولیک، تست نشت، تست خستگی و آنالیز شیمیایی است. اتصالاتی که طبق استانداردهای مربوطه ساخته شده باشند این تست‌ها را با موفقیت پشت سر می‌گذارند و گواهی تایید استاندارد دارند.

بیشتر بخوانید :  تولید فولاد ضد زنگ با کمترین آلودگی زیست محیطی

آیا اتصالات ساکت ولد هم فشار قوی هستند؟

اتصالات فشار قوی ساکت ولد گونه‌ای اتصالات هستند که در صنعت به وفور استفاده می‌شوند و با جوشکاری اتصال بین اجزای شبکه لوله را برقرار می‌کنند. این اتصالات دارای یک نشیمنگاه یا سکوتی به شکل یک فرورفتگی به اندازه قطر خارجی لوله هستند. لوله به داخل این اتصالات رفته و لوله به لبه اتصال جوش می‌شود. این اتصالات دائمی هستند. برای استفاده از اتصالات ساکت ولد در کاربردهای فشار قوی نیاز است تا این اتصالات طبق استانداردهای ASME و ASTM تولید شوند تا الزاماتی مانند استحکام، کلاس فشار و دما، ابعاد و سایر الزامات فنی را برآورده کنند. رده تحمل فشار این نوع اتصالات را با اعداد 3000، 6000 و 9000 معرفی می‌کنند.

قیمت اتصالات فشار قوی استیلچند نوع اتصال فشار قوی ساکت ولد و دنده‌ای

انواع اتصالات فشار قوی استیل

اتصالات فشار قوی انواع مختلفی دارند که بنا به کاربری مورد نیاز، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد. در ادامه انواع این اتصالات را معرفی می‌کنیم:

رابط یا کوپلینگ: این نوع برای اتصال بین دو لوله با قطر‌های یکسان یا متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

زانویی: اتصالات زانویی برای اتصال دو لوله با زوایای مختلف استفاده می‌شود. به طور معمول زانویی‌های 45 درجه و 90 درجه بیشترین کاربرد را در صنعت دارند.

سه راهی: سه راهی فشار قوی برای اتصال سه لوله با قطرهای یکسان و گاهی دوتا یکسان و یکی متفاوت مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چهار راه یا صلیبی: نوع صلیبی برای اتصال چهار لوله با قطرهای یکسان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تبدیل: این نوع از اتصالات فشار قوی استیل دارای ورودی خروجی با اندازه‌های متفاوت به صورت نر و ماده هستند. به گونه‌ای که می‌توانند لوله‌های با اندازه مختلف را به یکدیگر متصل کنند. اتصالات تبدیل را با نام رابط کاهنده نیز می‌شناسند.

بیشتر بخوانید :  انتخاب و استفاده از سیم‌جوش یا فیلر مناسب استیل

اتصالات فشار قوی ساکت ولد انواع اتصالات فشار قوی استیل

کاربرد اتصالات فشار قوی استیل:

اتصالات فشار قوی استیل در صنایع مختلفی کاربرد دارد. نیروگاه‌های سوخت فسیلی، نیروگاه‌های هسته‌ای، مبدل‌های حرارتی، سیستم‌های هیدرولیک و پنوماتیک و سیستم‌های لوله کشی پالایشگاه‌های پتروشیمی از جمله صنایعی هستند که از نوع استیل این اتصالات استفاده می‌کنند.

قیمت اتصالات فشار قوی استیل

قیمت اتصالات فشار قوی به عوامل متعددی بستگی دارد. متریال و آلیاژ مورد استفاده و کلاس فشار این اتصالات از مواردی هستند که در قیمت گذاری آنها حائز اهمیت هستند. همچنین کیفیت ساخت و اعتبار سازنده نیز از متغیرهای تاثیر گذار بر قیمت هستند. در صنعت با توجه به کاربری و میزان فشاری که به این اتصالات وارد می‌شود، کلاس و متریال مورد نیاز خود را انتخاب می‌کنند تا علاوه بر اطمینان از مقاومت اتصال در برابر شدت جریان، فاکتورهای اقتصادی را نیز در نظر گرفته باشند.

اتصالات فشار قوی ساکت ولد کاربرد اتصالات فشارقوی استیل در مدار هیدرولیک

سخن آخر

اتصالات فشار قوی استیل نقش بسیار مهمی در صنعت دارند. این اتصالات تکمیل کننده سیستم‌های انتقال دهنده سیالات در صنایع مختلف هستند. از صنایع نفت، گاز و پتروشیمی گرفته تا استفاده در سیستم‌های هیدرولیک، همه از اتصالات فشار قوی استیل استفاده می‌کنند. همانطور که گفته شد این اتصالات ساخته شده از استیل ویژگی‌های به خصوصی دارند که آ‌ن‌ها را از اتصالات معمولی متمایز ساخته است. مقاومت به خوردگی،  استحکام بالا و توانایی تحمل فشارهای زیاد از ویژگی‌هایی است که می‌توان نام برد.

برای مشاهده قیمت و خرید اتصالات صنعتی از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت اتصالات صنعتی استیل

برای تامین و خرید اتصالات فشار قوی استیل می‌توانید درخواست خود را با استیل رخ مطرح بفرمایید تا از تجربیات ما استفاده نمایید. استیل رخ تامین کننده تخصصی انواع مواد اولیه و اتصالات استیل، آمادگی دارد شما را در تامین انواع لوله استیل و اتصالات صنعتی استیل یاری نماید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید