از کاربرد استیل در صنایع پزشکی چه می دانید؟

کاربرد استیل در صنایع پزشکی

کاربرد استیل در صنایع پزشکی بسیار گسترده است و روز به روز در حال گسترش می‌باشد. امروزه در صنایع مختلف همچون صنعت پزشکی و بهداشتی الزامات فنی خاصی مطرح است که تولید ابزار و تجهیزات با بهترین عملکرد را طلب می‌کند. استنلس استیل یکی از آلیاژهایی است که می‌تواند انتخابی ایده‌آل برای ساخت لوازم و تجهیزات پزشکی باشد.

در این مقاله به پاسخ این سؤال خواهیم پرداخت که چرا استنلس استیل یا فولاد ضدزنگ یکی از محبوب‌ترین آلیاژها برای استفاده در صنعت پزشکی است؟ همچنین در ادامه به ارائه راهکارهایی می‌پردازیم که با کمک آن‌ها می‌توانید از فولاد ضد زنگ استفاده و از این طریق از تجهیزاتی با طول عمر بالا نهایت بهره را ببرید.

کاربرد استیل 304 در پزشکیبررسی کاربرد استیل در صنایع پزشکی

آیا می‌دانید ویژگی‌های کلیدی فولاد ضد زنگ چیست؟

آلیاژهای بسیار کمی وجود دارند که می‌توانند به اندازه فولاد ضد زنگ با نیازهای صنعت پزشکی مطابقت داشته باشند. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که باعث شده است این آلیاژ در صنعت پزشکی کاربردهای فراوانی داشته باشد، مقاومت در برابر خوردگی است. مقاومت به خوردگی این آلیاژها باعث محبوبت آن‌ها برای ساخت حساس ترین وسایل شده است. مقاومت فولاد ضد زنگ در برابر خوردگی باعث می‌شود تجهیزات تولیدشده از طول عمر بالایی بهره ببرند و دوام ویژه‌ای در مجاورت با مواد شیمیایی داشته باشند.

همچنین استنلس استیل می‌تواند در دماهای بالا مقاومت خوبی از خود به نمایش بگذارد. همین ویژگی باعث خواهد شد بتوان انواع تجهیزات پزشکی را به‌راحتی استریل کرد و در شرایط گوناگون از آن استفاده کرد. سطح تجهیزات تولید شده توسط ورق استیل 304 بسیار صاف و بدون تخلخل است؛ به همین علت می‌توان آن‌ها را به‌راحتی و بدون هیچ مشکلی تمیز و استریل کرد. همین چند ویژگی کافی است تا شاهد گسترش کاربرد استیل در صنایع پزشکی باشید.

کاربرد استیل در صنایع پزشکی و دارویی ویژگی‌های کاربردی استیل در صنایع پزشکی

پراستفاده‌ترین گرید استیل در صنعت پزشکی کدام است؟

کاربرد استیل در صنایع پزشکی باتوجه‌به گرید می‌تواند متفاوت باشد. گریدهای مختلفی از استنلس استیل در صنعت پزشکی استفاده می‌شوند، اما استیل 304 را می‌توان به عنوان پرکاربردترین آلیاژ به حساب آورد. ورق استیل 304 درصد کربن بسیار پایینی دارد و می‌تواند مقاومت بسیار بالایی از خود در برابر سایش و خوردگی نشان دهد. مواد دارویی و محلول‌های مختلفی در کنار بافت‌های بافت انسانی در مجاورت لوازم پزشکی قرار می‌گیرند و برای نمونه گرید 304 و 316 هیچ نوع واکنشی با آن‌ها نشان نمی‌دهد.

بیشتر بخوانید :  تفاوت‌های ورق استیل بگیر و نگیر

شکل‌پذیری و قابلیت‌های تولیدی بالا دو ویژگی بارز به شمار می‌روند که کاربرد استیل 304 در پزشکی و بویژه در ساخت تجهیزات پزشکی را افزایش داده‌اند. در صنایع پزشکی تجهیزاتی به چشم می‌خورند که به استحکام و دوام بالایی نیاز دارند. در این شرایط می‌توان از گریدهای 410 و 420 استفاده کرد. انبرک، گیره، قیچی و چاقوهای جراحی در بین این تجهیزات جای می‌گیرند.

متداول‌ترین کاربردهای استیل در صنایع پزشکی

کاربرد استیل در صنایع پزشکی و دارویی بسیار گسترده است. بیمارستان‌ها، کلینیک‌های بهداشتی، آزمایشگاه‌های تولید دارو، آزمایشگاه‌های پزشکی و… از جمله مکان‌هایی به شمار می‌روند که به آلیاژهای استنلس استیل نیاز بسیاری دارند. همچنین برخی ویژگی‌های فولاد ضد زنگ باعث شده‌اند از این آلیاژها در ایمپلنت‌های پزشکی نیز بهره برده شود. ورق و سایر اقلام استیل در ساخت تجهیزات پزشکی کاربرد وسیعی دارد. نمونه‌هایی از متداول‌ترین کاربردها شامل موارد زیر هستند:

  • ساخت ویلچر و واکر برای افراد کم‌توان یا ناتوان
  • ساخت انواع تجهیزات پزشکی همچون چاقوی جراحی، گیره و کورت
  • ساخت ایمپلنت‌های ارتوپدی
  • ساخت دریچه‌های مصنوعی قلب
  • ساخت تجهیزات تثبیت استخوان‌ها، پیچ‌ها و صفحات
  • ساخت ظروف مواد شیمیایی و ظروف زباله‌های خطرناک
  • ساخت انواع پروتزها
  • ساخت سوزن و سرنگ طبی
  • ساخت سینک ظرف‌شویی، کاسه، میز، چرخ‌دستی ابزار و سینی
  • ساخت تخت‌های پزشکی
  • ساخت پروب‌های حسگر

موارد ذکر شده تنها بخشی از کاربرد استیل در صنایع پزشکی به شمار می‌روند. همان‌طور که مشاهده می‌کنید تمامی تجهیزات ذکرشده در صنعت پزشکی و مراقبت‌های بهداشتی اهمیت بالایی دارند؛ به همین علت ایده‌آل‌ترین آلیاژ در این حوزه فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل خواهد بود.

بیشتر بخوانید :  لجستیک چیست؟

ورق استیل در ساخت تجهیزات پزشکی متداول‌ترین کاربردهای پزشکی استیل

توصیه‌های لازم برای تمیز کردن تجهیزات پزشکی

حال که با کاربرد ورق استیل در تجهیزات پزشکی آشنا شدیم، بهتر است با نگهداری و راه‌های تمیز کردن آن‌ها نیز آشنا شویم. فولادهای ضد زنگ قابلیت تمیز و استریل شدن بسیار خوبی دارند و یکی از دلایل محبوبت آن‌ها، همین ویژگی است. تمیز شدن تجهیزات ساخته شده از فولاد ضد زنگ کار سخت و مشکلی نیست. دستورالعمل‌های بسیار ساده‌ای وجود دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره ببرید. به‌عنوان‌مثال استفاده از آب گرم و شوینده سبک می‌تواند به کمک شما بیاید. این ترکیب باعث خواهد شد تا بتوانید سطوحی که با گرد و غبار و یا برخی مواد کثیف شده‌اند را پاک کنید.

یکی از دلایل محبوبیت فولاد ضد زنگ در صنعت پزشکی وجود لایه غیرفعال در سطح این فلز است که باعث عدم واکنش آهن موجود در آلیاژ با محیط می‌شود. ویروس‌ها و انواع آلاینده‌ها روی سطح استیل جمع می‌شوند؛ اما ازآنجایی‌که تجهیزات تولیدشده سطحی صاف و بدون تخلخل دارند، تمیز کردن آن‌ها آسان‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. همچنین طیف گسترده‌ای انواع پاک‌کننده‌های ویژه وجود دارند که مخصوص تمیز کردن فولاد ضد زنگ هستند.

شما می‌توانید این پاک‌کننده‌ها را شناسایی کنید و از آن‌ها متناسب با تجهیزات مورد نظر خود بهره ببرید. فولاد ضد زنگ می‌تواند در برابر بسیاری از مواد شیمیایی و همچنین پاک‌کننده‌های مختلف مقاومت خوبی از خود نشان دهد. اگر تجهیزات کوچک‌ باشند، می‌توان برای تمیز کردن آن‌ها از استریلیزاسیون با حرارت خشک یا مرطوب استفاده کرد. به‌عنوان‌مثال اتوکلاو و آون (فر)  یک انتخاب ایده‌آل بدین منظور هستند.

بزرگ‌ترین نگرانی درباره استریل تجهیزات پزشکی استیل

بزرگ‌ترین نگرانی که دررابطه‌با این موضوع وجود دارد، به پاک‌کننده‌های ساینده برمی‌گردد. برای پاک‌سازی فولاد ضد زنگ نباید از اسکراب‌های ساینده استفاده کنید؛ زیرا این روش باعث می‌شود لایه غیرفعال آسیب ببیند و سطح فلز دچار خط و خش و پذیرش آلودگی یا دچار خوردگی شود. اگر برای مدت طولانی از این اسکراب‌های ساینده استفاده کنید، در آن صورت شیارهای مختلفی به وجود می‌آیند که همین موضوع باعث خواهد شد باکتری‌ها مکان مناسبی برای رشد خود پیدا کنند. دراین صورت سطوح ساییده شده بهداشتی نیستند و استفاده از آن‌ها ممکن است خطرات جدی به همراه داشته باشد.

بیشتر بخوانید :  5 کاربرد طراحی برش لیزر استیل برای دکوراسیون

البته لایه نامرئی غیر فعال اکسید کروم که محافظ استیل است بطور خود به خود ایجاد و ترمیم می‌شود. به این ترتیب اگر وسیله ساخته شده از استنلس استیل به مرور دچار خراش و آسیب شد، می‌توانید با پرداخت و پولیش سطح آن خط و خش‌های کم عمق را ازبین ببرید و لوازم را حیا کنید. خیالتان راحت باشد که لایه غیر فعال پس از مجاورت سطح استلیل با هوا، مجدد تشکیل شده و از استیل در برار خوردگی محافظت خواهد کرد.

کاربرد استیل در صنایع پزشکی توصیه‌های لازم برای پاک کردن فولاد ضد زنگ

برای مشاهده قیمت و خرید ورق استیل از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت ورق استیل

سخن آخر

استیل یا فولاد ضد زنگ یکی از بهترین آلیاژها به‌منظور استفاده در صنایع پزشکی است؛ زیرا در برابر خوردگی مقاومت بالایی دارند و می‌توانند در دماهای بالا نیز استحکام و مقاومت به خوردگی خود را حفظ کنند. همین ویژگی‌ها باعث می‌شوند کاربرد استیل در صنایع پزشکی افزایش پیدا کند. تولید انواع تجهیزات همچون ویلچر، چاقوی جراحی، سینی و… با کمک استیل امکان‌پذیر است. ازآنجایی‌که استیل استنلس در محیط های پزشکی کاربرد بسیاری پیدا کرده، تمیز بودن و بهداشتی بودن آن‌ها نیز اهمیت زیادی دارد.

برای تهیه ورق‌های استیل ضد زنگ و ورق‌های استیل نگیر و هر نوع مواد اولیه استنلس استیل با گریدهای مختلف مشاوران ما در استیل رخ آماده ارائه راهنمایی ومشاوره فنی هستند. همچنین برای تهیه این آلیاژ پرکاربرد می‌توانید با واحد فروش استیل رخ ارتباط برقرار کرده تا مشاورین بخش فروش ما شما را راهنمایی کنند. پیشنهاد می‌کنیم از وب‌سایت استیل رخ بازدید بفرمایید.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید