فلنج فورج چیست؟

فلنج فورج

فلنج فورج در دسته‌بندی اتصالات صنعتی جای می‌گیرد و می‌توان با کمک آن بخش‌های مختلف یک سیستم لوله‌کشی را به هم متصل نمود. اتصالات فلنج فورج به‌عنوان ‌مثال گزینه مناسبی برای استفاده در شبکه‌های انتقال و فرآوری صنعتی و اتصال شیرها، پمپ‌ها، مخازن و سایر تجهیزات خطوط لوله هستند. در واقع با کمک این نوع از فلنج‌ها می‌توان اتصال دو قسمت مجزا از اجزای شبکه لوله و تجهیزات آن پرداخت.

استفاده از فلنج فورج، همچنین برای گسترش و توسعه دادن یک شبکه انتقال و فراوری می‌تواند گزینه‌ای بسیار کاربردی و مناسب باشد. فلنج‌ فورج دارای انواع مختلفی است و روش‌های ساخت مختلفی دارد که آشنایی با آن‌ها حائز اهمیت است. در این مطلب قصد داریم شما را با مراحل ساخت انواع این اتصالات و بخصوص فلنج‌هایی که با روش فورج تولید می‌شوند آشنا کنیم؛ پس تا انتهای مطلب همراه ما باشید.

مراحل فورج کاری فلنج نگاهی دقیق به روش تولید فلنج فورج

انواع فلنج فورج

فلنج‌های فولادی ضدزنگ را می‌توان در انواع مختلف مشاهده کرد که هرکدام از آن‌ها ویژگی‌های خاصی دارند و می‌توانند بنا به نیازهای مختلف مورد استفاده قرار بگیرند. فلنج گلودار جوشی نمونه‌ای از آن‌هاست و همان‌طور که از نامش مشخص است، یک بخش گلویی در ساختار آن وجود دارد که توسط جوشکاری به لوله متصل می‌شود. البته ضخامت لوله و کلاس فلنج گلودار باید هماهنگ باشد و باید در فرایند جوشکاری به این نکته مهم توجه شود. در بسیاری از موارد، فلنج گلودار جوشی ایده‌آل‌ترین گزینه برای استفاده خواهد بود. فلنج فورج انواع دیگری نیز دارد که از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فلنج اسلیپون
  • فلنج رزوه‌ای یا دنده‌ای
  • فلنج جوشی سوکتی یا ساکت ولد
  • فلنج لپ جوینت
  • فلنج کور

روش های ساخت فلنج

ساخت فلنج با چهار روش اصلی قابل انجام است. این روش‌های تولید شامل آهنگری، ریخته‌گری، تراشکاری و در نهایت نورد هستند. فلنج ریخته‌گری با ریختن فلز مذاب در یک قالب مخصوص صورت می‌گیرد که شکل آن دقیقاً بر اساس هندسه فلنج مورد نظر است. بعد از مدت‌زمان مشخصی فلز مذاب سرد و سخت می‌شود و به شکل قالب فلنج در می‌آید. موادی که برای قالب‌گیری می‌توان از آن‌ها استفاده کرد شامل گزینه‌های مختلفی همچون ماسه، فلز و سرامیک هستند.

بیشتر بخوانید :  کاربرد و استفاده استیل در صنایع کاغذ سازی

روش دیگر تولید فلنج‌ها، فورج یا آهنگری است که بهترین خواص مکانیکی را در فلنج حاصل ایجاد می‌کنند. ماده اولیه‌ای که برای فورج کردن فلنج استفاده می‌شود، قطعه فلزی به شکل یک لوله یا استوانه توخالی است. برای اینکه شمش مورد نظر معیوب یا تکه‌تکه نشود، باید به‌صورت مداوم نسبت به شکل‌دهی آن در جهات مختلف به کمک قالب فورج اقدام کرد. مراحل ساخت فلنج فورج دارای  چهار بخش است که شامل آماده سازی قطعه خام، گرم کردن، شکل دادن و عملیات حرارتی است.

روش‌های فورجینگ نیز می‌توانند به دو شکل مختلف قرار انجام شوند که شامل فورجینگ با قالب باز و فورجینگ با قالب بسته هستند. زمانی که از قالب باز استفاده شود، بهره‌وری پایین و میزان ماشین‌کاری بالا است؛ با این‌حال یک روش ارزان، ساده و همه‌کاره خوانده می‌شود. در مقابل قالب فورج بسته می‌تواند مزایای فنی زیادی داشته باشد. نیاز به مهارت کم و عملیات ساده، بهره‌وری بالا، کیفیت همگون و ساختار یکنواخت، نیاز به ماشین‌کاری کمتر، قابلیت مکانیزاسیون و اتوماسیون از جمله این امتیازات هستند. با این روش قطعات فلنج عمر بالاتری خواهند داشت و کیفیت و دقت ابعادی آن‌ها نیز بیشتر است.

ساخت فلنج بررسی فرایند تولید فلنج و فلنج آهنگری

نگاهی دقیق‌تر به مراحل ساخت فلنج فورج

قبل از اینکه مراحل ساخت فلنج فورج انجام شوند، نیاز است ماده اولیه و خام به طور دقیق و کامل بررسی شده و نظارت‌های کیفی لازم روی آن انجام شوند. منظور از نظارت، بررسی خواص مکانیکی، فیزیکی و ترکیب شیمیایی آلیاژ است و همچنین بررسی عدم وجود هرگونه عیب سطحی و عمقی نیز بسیار مهم است. بعد از اینکه تأییدیه ماده خام صادر شد، ماده اولیه برای برش‌کاری آماده می‌شود. توجه به کلاس و اندازه فلنج هنگام برش‌کاری ضرورت دارد.

بعد از آماده سازی ماده اولیه، نیاز است آن را برای فورجینگ با حرارت بالایی گرم کرد. بعد از مرحله حرارت دیدن، قطعه گداخته شده زیر یک پرس و قالب فورج قرار می‌گیرد و با ضربات پرس کم کم به شکل قالب در می‌آید. برای اینکه استاندارد فلنج فورج تأیید شود، نیاز به انجام آزمایش‌های مختلفی است که از جمله آن‌ها می‌توانیم به تست سختی، کشش، ضربه و انواع آزمون‌های غیرمخرب اشاره کنیم. اگر تمام مراحل به‌درستی طی شوند، محصول به‌دست‌آمده از کیفیت و استحکام بالایی برخوردار خواهد بود؛ به همین علت در مقایسه با سایر روشهای تولید فلنج‌ها قیمت بالاتری نیز دارد.

بیشتر بخوانید :  خستگی در استنلس استیل و مخاطرات آن

ویژگی‌های فلنج‌های فورج

فلنج فورج معمولاً از انواع آلیاژهای فولادی که تحت‌فشار بسیار بالا ناشی از ضربات آهنگری تولید می‌شوند، به دست می‌آید. این محصولات با توجه به روش تولید، دارای تخلخل سطحی کمتر بوده و همچنین ساختار دانه‌بندی آن‌ها ریزتر و فشرده‌تر است. این محصولات در مقایسه با سایر محصولات فولادی که با روش‌های تولید دیگر تولید شده است مشخصات خستگی و شکل‌پذیری بهتری دارند. زمانی که دما زیاد می‌شود، قطعه خام فولادی انعطاف بیشتری پیدا می‌کند و چکش‌خوارتر می‌شود. به این ترتیب با اعمال نیرو و فشار، فولاد را به شکل مورد نظر قالب‌گیری می‌کنند و محصولی با کیفیت و خواص مکانیکی بالا بدست می‌آورند.

فلنج ریخته گری بررسی خواص فلنج‌های فورج

مزایا و معایب فلنج فورج

فلنج‌های فولادی فورج‌شده مزایا و معایب خاصی دارند که آشنایی با آن‌ها ضرورت دارد. در فهرست زیر به صورت مختصر به هرکدام از این نقاط ضعف و قوت اشاره می‌کنیم:

  • فلنج‌های فورج در مقایسه با فلنج‌های ریخته‌گری چدنی کربن کمتری دارند؛ به همین علت مقاومت بیشتری در برابر زنگ‌زدگی از خود نشان خواهند داد.
  • شکل فلنج‌ها ساده؛ اما ساختار آن‌ها فشرده است؛ ازاین‌رو خواص مکانیکی آن‌ها بهتر از سایر فلنج‌ها است.
  • درصورتی‌که مراحل فورج کاری فلنج به‌خوبی طی نشده باشد، دانه‌ها درشت یا ناهمگون خواهند بود و همین موضوع منجر به ایجاد ترک می‌شود.
  • هزینه فلنج‌های فورج از فلنج ریخته گری بالاتر است.
  • فلنج‌ فورج‌ شده سازگاری بیشتری با نیروهای برشی و کششی بزرگ دارند.
  • اگر به ساختار داخلی فلنج فورج توجه کنید، متوجه یکنواخت بودن آن خواهید شد و هیچ‌گونه عیب مانند تخلخل، حفره و … در آن مشاهده نمی‌شود؛ چیزی که در فلنج ریخته‌گری بعضاً مشاهده می‌شود.
بیشتر بخوانید :  کاربرد ورق استیل مات 2B و No4

کاربردها و موارد مصرف فلنج‌ فورج

فلنج‌ فورج‌ نقش بسیار مهمی در صنایع نفت و پتروشیمی دارند؛ زیرا در این صنایع خطوط لوله نفت و گاز بسیاری مشاهده می‌شود که تحت شرایط محیطی بسیار سختی باید عملکردی ایمن و بدون اشکال داشته باشند. این خطوط وظیفه انتقال نفت و مشتقات آن همچون انواع محصولات پتروشیمی را برعهده دارند.

برای مثال جهت استفاده از سیستم‌ پمپاژ ایستگاه‌های تنظیم فشار، نیاز است تا سیال با سرعت متوسط 1 تا 6 متر در ثانیه در شبکه هدایت شود. فلنج فورج در اندازه‌های بسیار متنوعی تولید می‌شود و می‌توان آن‌ها را روی لوله‌هایی نصب کرد که قطری بین 12.7 میلی‌متر یا ½ اینچ تا 360 سانتی‌متر (140 اینچ) دارند. ازآنجایی‌که در خطوط لوله گاز فشار بالایی هنگام انتقال مواد جریان دارد، بهترین گزینه برای استفاده فلنج گلودار است.

مراحل ساخت فلنج فورجبررسی کاربردهای فلنج‌ فورج

برای مشاهده قیمت و خرید اتصالات صنعتی از فروشگاه آنلاین استیل رخ کلیک کنید

قیمت اتصالات صنعتی استیل

سخن آخر

فلنج‌ها از جمله اتصالات صنعتی به شمار می‌روند و می‌توانید شاهد انواع مختلفی از آن باشید. فلنج فورج، فلنج اسلیپون و فلنج گلودار سه نوع از آن‌ها هستند که کاربردهای بسیاری در صنایع پتروشیمی و خطوط لوله نفت و گاز دارند. برای تولید این محصول روشهای مختلفی استفاده می‌شود و باید مراحل مختلفی طی شود که شاخص‌ترین آن فورجینگ است. در این مطلب به‌صورت کامل نحوه ساخت فلنج فورج را با شما به اشتراک گذاشتیم. لازم به ذکر است فلنج‌های فورج دارای خواص و مزایای مختلفی هستند که ساختار دانه‌ریز و شکل‌پذیری بالا چند نمونه از آن‌ها به شمار می‌روند.

برای تامین انواع اتصالات صنعتی از جنس استنلس استیل که فلنج‌های فورج استیل نیز در این گروه قرار می‌گیرند، می‌توانید با مجموعه استیل رخ در ارتباط قرار گیرید. پیشنهاد می‌کنیم از وبسایت استیل رخ بازدید بفرمایید و برای مشاوره فنی و خرید با کارشناسان این مجموعه در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

درباره‌ی محصولات سوالی دارید؟ از ما بپرسید!
مکالمه را شروع کنید
سلام! برای چت در WhatsApp یکی از کارشناسان را انتخاب کنید